miercuri, 17 iunie 2015

TRATAMENT PREFERENTIAL PENTRU CLANUL BASESCU – Iata inca o dovada ca DNA nu se atingea de Mircea Basescu daca Antena 3 nu publica filmuletele cu Basica. Nepotul lui Traian Basescu, Dragos Basescu, a fost lasat sa plece acasa in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta pentru interventii in Justitie. DNA a fixat cautiune de 10.000 lei. Liber a fost lasat si Radu Pricop, ginerele lui Traian Basescu. In alte situatii, pentru asemenea acuzatii, DNA nu a ezitat sa ceara arestarea


DNA ne ofera din ce in ce mai multe confirmari ale faptului ca membrii familiei Basescu sunt tratati preferential. Si ca arestarea lui Mircea Basescu a avut loc doar dupa ce Antena 3 a facut publice inregistrarile in care fratele lui Traian Basescu negocia interventii in Justitie pentru eliberarea lui Bercea Mondial.
Fiul lui Mircea Basescu, Dragos Basescu, a fost saltat, miercuri dimineata 17 iunie 2015, de procurorii DNA. Dus la parchetul anticoruptie, nepotul lui Traian Basescu a iesit liber dupa cateva ore de audieri, DNA anuntand ca impotriva aceastuia a fost pusa in miscare actiunea penala pentru trafic de influenta, pentru interventii in justitie. De asemenea, DNA a anuntat ca fost dispusa masura controlului judiciar, fiind fixata o cautiune de 10.000 de lei.
Lui Dragos Basescu i se aduce o acuzatie extrem de grava. El ar fi cerut de la un om de afaceri 1 milion de euro pentru a-l scapa pe acesta de arest si pentru a-i obtine o solutie favorabila in instanta. Pentru asemenea acuzatii, in trecut, DNA nu a avut nici cea mai mica ezitare sa dispuna retinerea inculpatilor si sa ceara apoi arestarea lor preventiva. De altfel, au existat nenumarate cazuri in care oameni au stat cu lunile dupa gratii pentru astfel de acuzatii. Iata insa ca atunci cand vine vorba despre membri ai clanului Basescu lucrurile se schimba.
Ne amintim ca la fel a fost situatia si pentru ginerele lui Traian Basescu, avocatul Radu Pricop, fata de care DNA nu a cutezat sa dispuna retinerea sau sa ceara arestarea, el fiind pus sub control judiciar. Pricop este acuzat de complicitate la santaj, intr-un dosar in care DNA sustine ca impreuna cu procurorul DIICOT Remus Tudoran Jurj l-ar fi ajutat pe Sergiu Lucinschi sa constranga un om de afaceri sa-i plateasca 4 milioane euro pentru a-si retrage o plangere depusa la DIICOT, dosar care este foarte posibil sa aiba legatura cu cel al lui Dragos Basescu si cel al lui Radu Pricop.
In concluzie, vazand cum membrii familiei Basescu sunt tratati cu manusi, avem confirmarea ca Mircea Basescu a fost arestat ca urmare a faptului ca Antena 3 a publicat filmuletele realizate de rudele lui Bercea Mondial si astfel o tara intreaga a putut vedea cum fratele lui Traian Basescu promitea interventii in Justitie. Ne aducem aminte ca insusi Traian Basescu a recunoscut la o emisiune ca dosarul lui Mircea Basescu nu ar fi existat daca Antena 3 nu facea publice filmuletele.
Prezentam acuzatiile DNA:
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe cautiune, pentru o perioada de 60 de zile de la data de 17 iunie 2015, fata de BASESCU DRAGOS, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta.
In aceeasi cauza se efectueaza acte de urmarire penala fata de NISTOR CIPRIAN (condamnat definitiv in alt dosar al DNA), in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de trafic de influenta.
In ordonanta de dispunere a controlului judiciar pe cautiune se arata ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:
Inculpatul Basescu Dragos, la data de 13 martie 2014, impreuna cu suspectul Nistor Ciprian, i-a pretins unei persoane (denuntator in cauza) suma de 500.000 euro pentru o solutie de nearestare la o contestatie formulata de catre D.I.I.C.O.T. in dosarul ce il privea respectiva persoana si inca 500.000 euro pentru o solutie favorabila in dosarul respectiv, cat si pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denuntatorului.
Denuntatorul le-a spus celor doi ca nu are posibilitatea sa achite o suma atat de mare si ca nici nu doreste sa se faca vreo interventie de acest gen.
Ca urmare, DRAGOS BASESCU i-a spus denuntatorului ca are o solutie, respectiv incheierea unui contract fictiv de consultanta prin care urma sa achite suma pretinsa de 1.000.000 euro printr-o esalonare in functie de evolutia din dosar pe o perioada de pâna la 2 ani. Contractul trebuia sa fie incheiat cu o societate de consultanta internationala, pentru a nu trezi suspiciuni.
In continutul masurii dispuse de procurori se prevede ca inculpatul BASESCU DRAGOS va depune, in termen de 5 zile de la data emiterii ordonantei, respectiv de la data de 17 iunie 2015, o cautiune in valoare de 10.000 lei, ce va fi consemnata pe numele inculpatului la dispozitia DNA, la o unitate bancara, urmand a depune recipisa la dosar.
Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul Basescu Dragos trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:
a) sa se prezinte la Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei si la instanta de judecata ori de câte ori este chemat;
b) sa informeze de indata Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei sau instanta de judecata cu privire la schimbarea locuintei;
c) sa se prezinte la Sectia 11 Politie, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de câte ori este chemat;
d) sa nu depaseasca teritoriul Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent;
e) sa comunice periodic, conform programului de supraveghere, informatii relevante despre mijloacele sale de existenta;
f) sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.
Inculpatului i se atrage atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar pe cautiune se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.
Inculpatului Basescu Dragos si suspectului Nistor Ciprian li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309, respectiv 307 Cod de procedura penala”.
Accesari:160

Comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu