sâmbătă, 20 iunie 2015

De 1 Mai, surpriză politică în parcul municipal

De 1 Mai, surpriză politică în parcul municipal

De 1 Mai, surpriză politică în parcul municipal
01 May
15:00 2015
Primarul Leoreanu a invitat liderii PNL să viziteze parcul municipal. Aceştia au discutat despre o posibilă colaborare politică. 
parc foto noi 02Parcul municipal Roman s-a deschis, oficial, vineri, 1 mai, cu invitaţi surpriză. Aceştia au fost reprezentanţii organizațiilor PNL Neamţ şi Roman, care au răspuns invitaţiei primarului Laurenţiu Dan Leoreanu de a vizita parcul din Roman. Deputatul Mugur Cozmanciuc – preşedintele PNL Neamţ, deputatul Radu Surugiu – preşedintele PNL Piatra Neamţ şi Liviu Brătescu – preşedintele PNL Roman au venit însoţiţi de mai mulţi liberali. Nici primarul (încă) independent Laurenţiu Dan Leoreanu nu a fost singur, acesta fiind însoţit de angajaţi ai Primăriei municipiului Roman şi de consilieri locali şi judeţeni.
După o scurtă plimbare în jurul lacului, liderii politici au dat declaraţii presei, dar fără să vorbească deschis despre o colaborare politică.
“Noi înţelegem că suntem de 1 Mai împreună pentru a ne simţi bine şi pentru a vizita un pic parcul municipal, deoarece am aşteptat mult acest moment. Sigur, suntem şi în mijlocul unor discuţii şi al unor analize, pentru că avem multe puncte comune şi aceste discuţii pot da o rezultantă pozitivă pentru oricine şi chiar şi pentru comunitatea pe care o reprezinţi”, a spus Laurenţiu Dan Leoreanu. Acesta a adăugat că orice pas politic începe cu dialog.
“Deocamdată suntem la plimbare, în parc, aşa cum e şi la prima iubire”, a spus Mugur Cozmanciuc, mai în glumă, mai în serios.
Referitor la o eventuală înscriere a lui Laurenţiu Dan Leoreanu în PNL, Cozmanciuc a declarat: “Poate fi o construcţie serioasă, bazată pe principii corecte şi pe caracter, pe respect. Înainte de toate, trebuie ca fiecare comunitate şi fiecare cetăţean să primească ceea ce trebuie. Adică respect, demnitate, fonduri pentru comunitatea locală, crearea de locuri de muncă, susţinerea investiţiilor. În jurul acestor idei putem discută oricând, cu mare drag, cu orice persoană. Eu îl respect pe domnul primar pentru că are astfel de deschideri, dovadă fiind ceea ce s-a întâmplat aici, în acest parc”.
“În ultimul timp s-au şi petrecut câteva lucruri care ne aproprie, ţinând cont de rezoluţia adoptată de Partidul Naţional Liberal la Neamţ, o rezoluţie care anunţa o colaborare bazată pe dechidere, pe demnitate, pe onoare, pe liberă exprimare a opţiunilor. Sunt şi lucruri care s-au întâmplat puţin mai demult care ne-au apropiat. Și anume susţinerea dezvoltării zonei Moldovei – care, din păcate, nu numai în ultima vreme, este puţin susţinută. Iar Moldova este foarte dorită în campanii, în manifestări şi mişcări politice, dar mai puţin în dezvoltare: în autostrăzi, în crearea de locuri de muncă, în aducerea de investiţii. Pentru că o zonă ţinută în subdezvoltare este mai uşor de manipulat. Noi nu ne dorim acest lucru. Ne dorim ca oamenii să poată discerne asupra propriului destin, să hotărască asupra soartei lor, să aleagă în deplină cunoştinţă de cauza, iar dezvoltarea să fie un obiectiv foarte important pentru noi şi pentru comunităţile pe care le reprezentăm”, a mai spus Laurenţiu Dan Leoreanu.
Liberalii au adăugat că, până în 2030, doresc să aibă Primăria Piatra Neamţ, Primăria Roman, Primăria Tîrgu Neamţ şi Consiliul Judeţean Neamţ, iar judeţul Neamţ să fie un pol de dezvoltare regional, un motor de creştere economică la baza căruia să stea următoarele principii: atragerea resurselor umane, o infrastructură dezvoltată şi crearea de locuri de muncă.

Comentarii

4 comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu