miercuri, 17 iunie 2015

SCANDALOS! Un medic interzis intr-un spital din Iasi este reprimit in unitatea medicala


• Mai multe anchete efectuate la o unitate medicala din Iasi au scos in evidenta grave nereguli • Unul dintre medicii sanctionati ar fi trebuit sa fie plecat in alt centru universitar, dupa ce s-a constatat ca este principalul vinovat •  Dupa noua luni de zile acesta a reaparut la unitatea medicala 

In urma cu aproape un an de zile, un scandal de proportii a zguduit din temelii un spital din Iasi. Au fost aplicate sanctiuni dure pentru conducere, dar si o parte din personalul medical si cercetarile efectuate de politisti inca nu s-au incheiat. Scandalul a izbucnit dupa decesul unui bebelus si a acuzatiilor extrem de grave din partea familiei la adresa medicilor care ar fi trebuit sa se ocupe de gravida. In urma mai multor anchete care s-au efectuat la Maternitatea Elena Doamna din Iasi, doua de la Ministerul Sanatatii, managerul spitalului a declarat public ca principalul vinovat este Mihaita Burniche, medic rezident anul intai, care a actionat la comanda medicului curant al pacientei, dr. Simona Niculescu.

In luna septembrie 2014, cand a avut loc scandalul la Maternitatea Elena Doamna, managerul declara: "Medicul rezident (Mihaita Burniche - n.r.) a facut ecografia si consultatia gravidei in triaj, fara a avea competenta. Aici este culpa. Medicul rezident nu a anuntat garda si nu a luat legatura cu seful de sector. A bagat cazul pe sub pres in spital, cu buna stiinta, la sfatul cuiva. Ancheta politiei va stabili de ce a fost internata pacienta pe sub pres. Doctorul Burniche este in sistemul de invatamant si nu este angajatul spitalului. Vom propune Directiei de Sanatate Publica sa fie sanctionat cu 10 la suta din salariu pe trei luni. De asemenea, medicul rezident va fi nevoit sa-si caute alt spital si cum Maternitatea Cuza Voda din Iasi nu il va primi va fi nevoit sa-si caute alt centru universitar din tara". Pe perioada sarcinii gravida a fost monitorizata de dr. Simona Niculescu la cabinetul privat unde oferea servicii medicale si medicul rezident din anul intai Mihaita Burniche. Acesta a consultat de mai multe ori gravida, inclusiv ecografic, dupa cum a sustinut pacienta, desi nu avea competenta.

De cateva zile, dr. Mihaita Burniche a revenit la Maternitatea Elena Doamna. Purtatorul de cuvant al unitatii medicale a declarat, ieri, printre balbaieli, ca este posibil ca medicul rezident sa fi venit dupa niste documente, dar nu stie nimic concret. "Din cate stiu, dr. Burniche a fost plecat sa faca modulul de chirurgie, probabil, la Spitalul Sf. Spiridon. Probabil, plecarea dr. Burniche la Spitalul Sf. Spiridon a coincis cu modulul de chirurgie. Din cate stiu sunt de facut vreo 3-4 module la diferite specialitati. La spital, dr. Niculescu nu are rezidenti. Poate dr. Burniche a venit dupa niste acte. L-am vazut in maternitate, dar nu stiu daca a revenit sa lucreze", a declarat dr. Cezar Rotaru, purtator de cuvant la Maternitatea Elena Doamna. Ieri, reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au luat legatura cu dr. Mihaita Burniche, dar acesta a refuzat sa faca vreun comentariu. In urma scandalului, conducerea maternitatii a fost demisa si inca trei medici au fost sanctionati.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu