sâmbătă, 20 iunie 2015

”Pe contrasens cu favorita președintelui”

”Pe contrasens cu favorita președintelui”

”Pe contrasens cu favorita președintelui”
17 October
02:24 2014
Cartea lui Liviu Brătescu, cu acest titlu,  a fost lansată miercuri, la Roman.
Istoricul Liviu Brătescu, candidat în Colegiul nr.4 la alegerile parlamentare din partea USL, a lansat, miercuri, la Roman, cartea în care vorbește despre campania electorală făcută la Roman și la Ion Creangă în noiembrie 2012. ”Pe contrasens cu favorita președintelui. Cronica unei campanii” prezintă tot ceea ce s-a întâmplat în aproximativ două luni cu omul și cu candidatul Liviu Brătescu. În paginile acestui jurnal se regăsesc multe personaje politice de actualitate, dar nu doar atât. Oamenii simpli, care l-au impresionat pe Liviu Brătescu, își au locul lor. La fel se întâmplă cu jurnaliști, membri ai clerului, dar și reprezentanți ai autorităților. Cei care vor lectura această carte vor avea doar două opțiuni: vor aprecia exercițiul de sinceritate al autorului sau vor crede că totul este doar o strategie de marketing. Cert este că jurnalul de campanie nu va produce indiferență.
carte 2La evenimentul de lansare au participat persoane apropiate autorului și multe cadre didactice. ” Vă mărturisesc că nu am apucat să citesc cartea, însă cred că știu despre ce este vorba în carte din discuțiile pe care le-am avut în timpul campaniei electorale. Poate cartea nu ar fi fost scrisă, dacă nu aș fi avut inițiativa și nu ar fi fost rugămintea mea expresă ca Liviu să candideze la el acasă. Liviu a acceptat, neștiind în ce se bagă”, a spus senatorul Eugen Țapu.
Povestea apariției acestei cărți a fost completată de Florin Iancu, director de dezvoltare al Editurii ”Adenium”: ”Este o carte jurnal, însă Liviu a strecurat destul de multe introspecții despre ceea ce simțea el, dar și ce simțeau cei din jurul lui. M-a frapat, încă din primele pagini, senzația de singurătate a lui Liviu, în raport cu cei care ar fi trebuit să se implice în campanie. Pe lângă aspectele tragice ale cărții, Liviu presară foarte multe aspecte comice, fie din periplul prin orașul Roman, peripeții cu Poliția Locală, cu organizații și instituții, dar și din vizitele în comuna Ion Creangă, unde locuitorii l-au primit pe Liviu cu dragoste prietenească, cu nostalgie, dar și cu respect și cu speranță. Vă garantez că este o carte pe care, dacă o veți lua în mână, nu o veți lăsa până la final. Așa mi s-a întâmplat mie”. Liviu Brătescu a transmis mesajul său:” Am urmărit comentariile apărute despre campania din 2012 și am avut sentimentul că unii  uitau cine a învins-o pe Elena Udrea. Formula folosită, de multe ori, era «profesorul de la Iași», «tânărul de la Iași», «băiatul ăla de la Iași». Dar «băiatul ăla de la Iași» are nume și prenume. Promit tuturor celor care mi-au uitat numele că le voi aduce aminte cum mă cheamă”.
Liviu Brătescu este doctor în istorie, cercetător științific la Institutul „A.D. Xenopol” din cadrul Academiei Române și director al Ateneului Tătărași. Născut la Roman și cu bunici la Ion Creangă, Liviu Brătescu a fost multor tineri romașcani profesor de istorie sau de cultură civică, în cei cinci ani în care a predat la Roman.

Comentarii

0 comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu