sâmbătă, 20 iunie 2015

Ciocolată expirată pe rafturile magazinelor

Ciocolată expirată pe rafturile magazinelor

Ciocolată expirată pe rafturile magazinelor
20 June
01:32 2015
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Neamţ a efectuat un control, în perioada 25 – 29 mai, la 15 operatori economici din judeţ, pentru a verifica dacă sunt respectate prevederile legale la comercializarea produselor din cacao şi ciocolată.
La patru operatori economici s-au găsit produse din cacao şi ciocolată cu data durabilităţii minimale depăşită: cacao Dr. Oetker, în ambalaje de 50 de grame, expirat de zece zile, bomboane de ciocolată Laura şi Novatini în ambalaje de 140 de grame, expirate de 55 de zile, şi tabletele de ciocolată Kandia în ambalaje de 100 de grame, expirate de 30 de zile.
În ceea ce priveşte modul de informare a consumatorilor asupra elementelor de identificare şi caracterizare ale produselor comercializate, s-au constatat nerespectarea prevederilor de etichetare şi neafişarea preţului pe unitatea de măsură la produsele preambalate din cacao şi ciocolată.
“Pentru neregulile identificate, au fost oprite definitiv de la comercializare trei kilograme de produse din cacao şi ciocolată, în valoare de 77 de lei, şi au fost oprite temporar de la comercializare 4,96 de kilograme produse din cacao şi ciocolată, în valoare de 113 lei. Au fost aplicate cinci amenzi contravenţionale în valoare totală de 11.000 lei şi opt avertismente”, a declarat Natalia Hruşcă, comisar şef adjunct al CJPC Neamţ.

Comentarii

0 comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu