sâmbătă, 20 iunie 2015

Laurențiu Dan Leoreanu este preşedintele PNL Roman

Laurențiu Dan Leoreanu este preşedintele PNL Roman

Laurențiu Dan Leoreanu este preşedintele PNL Roman
20 June
00:00 2015
Primarul Romanului s-a înscris în PNL. El a spus că va face echipă cu fostul preşedinte interimar al organizaţiei Roman, Liviu Brătescu. Leoreanu a afirmat că toţi consilierii locali şi judeţeni din echipa sa au ales acelaşi drum politic. Obiectivul PNL Roman este câştigarea alegerilor locale de anul viitor. 
Vineri, 19 iunie, reprezentanţi ai Partidului Naţional Liberal (PNL) au susţinut o conferinţa de presă la Roman, pentru a prezenta intrarea oficială în partid a primarului municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu. Discuţii despre adeziunea primarului la PNL au fost mai multe, în ultimele luni, dar Laurenţiu Dan Leoreanu a evitat, până vineri, să spună deschis din partea cărui partid va candida, în 2016, pentru al treilea mandat la Primăria Roman.
“Laurenţiu Dan Leoreanu este, astăzi, în faţa dumneavoastră, în calitate de membru PNL, aspirant la tot ce reprezintă PNL în Roman, în judeţul Neamţ şi în România şi partener al nostru, al tuturor celor care luptăm pentru a ajunge la guvernare locală şi guvernare centrală. Începând de astăzi, domnul primar Laurenţiu Dan Leoreanu este membru PNL. Spun acest lucru pentru a fi eliminată orice suspiciune, orice altă interpretare. Toate discuţiile care au fost până astăzi au fost discuţii amicale, prieteneşti, dar, începând de astăzi, dumnealui este aici. Este desemnat să construiască organizaţia municipală Roman, va fi desemnat şi validat în Biroul Judeţean ca preşedinte al organizaţiei municipale Roman şi, împreună cu domnul Leoreanu, vom construi o organizaţie aici, împreună cu domnul Brătescu, împreună cu domnul Acatrinei, împreună cu toţi colegii pe care dumnealui îi va nominaliza”, a afirmat deputatul Mugur Cozmanciuc, co-preşedintele PNL Neamţ.
“Unitate în partid”
La conferinţa de presă a participat şi un reprezentant al conducerii centrale a formaţiunii politice. “Felicit Organizaţia PNL Roman pentru înţelepciunea de care a dat dovadă şi suntem în postura de a anunţa candidatura, în postura de preşedinte al organizaţiei, în persoana domnului Leoreanu. Aici, la Roman, avem o organizaţie importantă şi mesajul pe care vreau să-l transmit din partea celor doi co-preşedinţi – Alina Gorghiu şi Vasile Blaga – este acela de unitate în partid şi că de la Bucureşti este o aşteptare mare pentru alegerile de anul viitor la organizaţia Roman şi anume: câştigarea primăriei, a majorităţii în consiliul local şi cât mai mulţi consilieri pentru consiliul judeţean, dat fiind faptul că preşedintele consiliului judeţean va fi ales indirect, dintre consilieri, şi noi dorim să avem preşedinte de consiliu judeţean la Neamţ”, a declarat deputatul Ioan Bălan, vicepreşedinte al PNL.
“Orice membru care doreşte să facă performanţă în PNL se va regăsi aici”
“Mulţumesc pentru recomandare şi pentru susţinere. Vreau să confirm şi, într-adevăr, să spun că azi e un moment important pentru mine şi pentru PNL Roman, cred că şi pentru comunitatea romaşcană, pentru că de azi voi activa în cadrul PNL. Mulţumesc pentru încrederea de a fi desemnat pe funcţia aceasta de conducere, pentru ca, în perioada cea mai scurtă, să punem în funcţie Biroul de la Roman. Vreau să informez că în Birou se vor găsi toţi membrii care doresc să vină şi să construiască, să reprezinte cu demnitate şi onoare dreapta. Vreau să infirm orice speculaţie că unii se vor regăsi şi alţii nu. Orice membru, nou sau vechi, care doreşte să activeze şi să facă performanţă în PNL, se va regăsi aici”, a spus Laurenţiu Dan Leoreanu.
Noul membru al PNL a adăugat că printre cei care vor primi funcţii de conducere se numără Dumitru Acatrinei, Lucian Pelepco şi Liviu Brătescu. “Domnul Brătescu este un om de valoare, un om care s-a validat prin activităţile politice şi ştiinţifice. Între noi nu au fost jigniri, nu au fost lovituri sub centură, au fost lupte politice. Eu voi fi cel care îl voi susţine pe domnul Liviu Brătescu în proiectele şi viziunile dumisale politice. Voi fi alături, de ce să nu o spun, şi datorită a ceea ce s-a întâmplat (n.r. – în campania electorală din 2012, când Liviu Brătescu a candidat împotriva Elenei Udrea), probabil şi ca o reparaţie morală în timp”, a precizat Laurenţiu Dan Leoreanu.
Mesajul său către electorat este acela că a preferat să se retragă o perioadă din politică şi a demisionat din PDL, dar că acum a revenit de unde a plecat, întrucât PDL a fuzionat cu PNL. La fel ca primarul Romanului au procedat şi consilierii locali şi judeţeni apropiaţi lui Laurenţiu Dan Leoreanu.

Comentarii

0 comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu