luni, 8 februarie 2016

Ministrul Sănătății, un EXTRATERESTRU? Un cunoscut medic îl face praf!

Ministrul Sănătății, un EXTRATERESTRU? Un cunoscut medic îl face praf!

Scris de Calin Tenche la 12:10
Cine sunteți dumneavoastră? Un cunoscut medic îi cere demisia lui Patriciu Achimaș-Cadariu, ministrul Sănătății, pentru ceea ce a putut să scoată din gură „ca din partea unui extraterestru”!
Plouă cu întrebări din partea dr. Dan Mihail Nicolau, şeful Secției de chirurgie toracică, de la Spitalul de Pneumologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca:
– Cine sunteți dumneavoastră, domnule ministru, să vă permiteți să nu vorbiți cu contribuabilii care vă plătesc să le asigurați confortul tratamentului pentru sănătate și care aveți datoria de a asigura satisfacția pacienților și a corpului medical?
– Cine sunteți, domnule ministru, ca să mă puneți în situația de a le cere scuze prietenilor, cunoștințelor și celor care mă citesc pentru faptul că v-am girat ca bonitate și profesionalism?
– Cine sunteți dumneavoastră, domnule ministru, ca să refuzați discuțiile cu sindicatele din sănătate, cu organizațiile pacienților, cu oamenii din sistem?
– Vă întreb, domnule ministru, în calitatea Dvs. de tehnocrat, ce progrese ați adus sistemului de sănătate?
CITEŞTE ŞI: Ministrul Sănătăţii… fentează! Ce nu a vrut să facă legat de corupţie şi salarizarea medicilor
Dr. Dan Mihail Nicolau – care este şi este şi vicepreședinte al Partidul România Unită – susţine că poate să pună aceste întrebări către ministrul Sănătății, căci a luat primariatul cu media 10 în concurs unic pe țară la Bucuresti, a inventat tehnici chirurgicale citate în World Journal of Surgery – tehnici care se practică acum în diferite țări din lume, a introdus în România chirurgia laser a metastazelor pulmonare multiple, România fiind printre puținele țări din lume unde se practică în mod curent acest procedeu chirurgical. „Îmi permit să va critic din poziția celui care a reușit organizarea în Cluj-Napoca a unui congres anual al unei societăți europene (Congresul anual al Societății Europene de Chirurgie Toracică, Cluj-Napoca, România). Îmi permit să vă critic pentru că am obținut brevet de inventie pentru o proteză valvulară cardiacă (în 1992)”, adaugă Nicolau.
Medicul clujean îşi permite să îl ia astfel pe ministrul Sănătăţii, de pe poziţia unui coleg mai vârstnic, căci i-a cunoscut bine… părinţii, „onorabili, profesioniști cinstiți și performanți a căror moralitate nu poate fi pusă la îndoială”.
Potrivit lui Nicolau, „Domnule ministru, dumneavoastră aveți obligația de a-i asculta pe cei care vă plătesc pentru a le asigura un sistem de sănătate performant și nu aveți dreptul la judecarea contribuabilului, venită ca din partea unui extraterestru care constată că cetățenii români beneficiază de o asistență medicală mai bună decât merită”.
Dr. Dan Mihail Nicolau îi sugerează lui Patriciu Achimaș-Cadariu, ministrul Sănătății: „să vă priviți în oglindă și să aveți curajul să vă asumați lipsurile manageriale necesare funcției pe care v-ați asumat-o. Vă rog să ieșiți în fața națiunii și să vă cereți scuze pentru infatuarea și aroganța cu care ați jignit contribuabilii pe care trebuie să-i slujiți, iar nu să-i umiliți. Aștept un gest de onoare și de demnitate din partea dumneavoastră sub numele de demisie„.
CITEŞTE ŞI: Ministrul Sănătăţii, pus la zid: i se cere demisia! Au românii sistemul sanitar pe care îl merită?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu