luni, 8 februarie 2016

Revoltator ! Vor desfiintarea istoriei din scoli si licee !

Revoltator ! Vor desfiintarea istoriei din scoli si licee !

423
1
SHARE
Ministerul Educatiei condus azi de Adrian Curaj a declansat o vasta operatiune de schimbare a disciplinelor si manualelor din invatamantul pre-universitar romanesc.
Din dispozitia ministrului Curaj a fost constituit un “grup de lucru” din care fac parte oameni de stiinta eminenti, precum marele matematician Solomon Marcus dar si atarnatori politici, propagandisti ai lui Traian Basescu recompensati cu functii si pozitii dupa lupta lor in favoarea celui mai nepopular si demis presedinte din istoria Romaniei. Este cazul  personajului numit Stefan Vlaston. Fost candidat PDL, actual vicepresedinte al PMP, Vlaston e un activist de baza in buticul politic al lui Traian Basescu.
PMP Vlaston
Grupul de lucru numit de ministrul curaj e format din 11 persoane. 6 dintre acestea au preluat initiativa si conducerea grupului practic, realizand o asa numita “ELABORARE A ARHITECTURII CURICULARE”.  Un termen pretentios ce vizeaza de fapt desfiintarea unor discipline clasice din invatamantul preuniversitar romanesc.
Pe linga desfiintarea materiilor numite : Chimie, Fizica si Biologie si cumularea lor sub denumirea impersonala de “Stiintele vietii”, grupul de lucru a emis o decizie absolut revoltatoare :
DESFIINTAREA DISCIPLINEI ISTORIE DIN SCOLI SI LICEE !
Aceasta propunere concretizata deja pe hartie este lansata din luna Decembrie si a generat proteste uriase in mediul academic. Din pacate ministrul Adrian Curaj n-a binevoit sa raspunda acestor proteste si pare ca gireaza una din cele mai mari gafe din istoria educatiei romanesti, de la Spiru Haret pina astazi.
Potrivit acestui grup de lucru de la Ministerul Educatiei,
ISTORIA SE VA DESFIINTA SI SE VA NUMI “EDUCATIE PENTRU SOCIETATE” !
Marii istorici si profesori sunt de-a dreptul stupefiati si nu ezita sa spuna direct ca este un atac fara precedent la fiinta noastra nationala. Au mai existat in trecut unele tentative murdare de a sterge Istoria romanilor, maghiarii si rusii exceland in aceste operatiuni anti-romanesti.
Revista Historia il someaza pe ministrul Educatiei :
“DOMNULE MINISTRU CURAJ, JOS MINA DE PE ISTORIE !”
Intr-un interviu recent, reputatul istoric profesor doctor Ioan Scurtu afirma si el revoltat :
prof ioan scurtu
“Nu este întâmplător faptul că după 1989 s-a declanşat o amplă campanie împotriva Istoriei şi a valorilor naţionale în general. În şcoală, Istoria a ajuns o materie periferică. Extrem de gravă este decizia Ministerului Educaţiei şi Învăţământului de a elimina Istoria românilor ca obiect de studiu în liceu, astfel că elevii nu mai învaţă despre Mircea cel Bătrân, Ştefan cel Mare sau Mihai Viteazul, despre lupta pentru independenţă sau pentru realizarea Marii Uniri din 1918. Cu alte cuvinte, nu au posibilitatea de a cunoaşte faptele de rezonanţă naţională şi internaţională a faptelor şi rolului înaintaşilor.
Această decizie are o certă semnificaţie politică: tineretul să nu poată face comparaţii între politica din trecut şi cea din prezent, să nu ştie că un Ion I.C. Brătianu sau un Nicolae Titulescu erau personalităţi de prim rang în Europa interbelică, apărând cu demnitate şi curaj interesele naţionale
(…)
Pentru a face un popor să-şi uite trecutul,  lipsindu-l de propria identitate, inamicii acestuia folosesc o gamă largă de metode şi mijloace. De-a lungul vremii, poporul român a fost supus agresiunii marilor puteri, nu numai prin războaie, ci şi din punct de vedere spiritual. Scopul urmărit a fost, şi este, dezarmarea sa morală, cultivarea ideii că el nu reprezintă ceva viabil la scara istoriei, nu a  creat  valori autentice.
(…)
Eu sper că, cu timpul, tinerii îşi vor da seama că nu trebuie să aibă o comportare de slugă, acceptând mereu jignirile la adresa părinţilor, moşilor şi strămoşilor lor fără să replice, pentru că acestea se răsfrâng asupra statutului lor într-o Europă a oamenilor egali. Vor lua aminte cum este tratată istoria naţională în SUA, Franţa, Germania, Marea Britanie şi celelalte state democratice şi civilizate. Vor pretinde şi vor acţiona ca şi în  România să procedeze la fel. “
In pragul aniversarii a 89 de ani, academicianul Dinu C Giurescu, reputat istoric si luptator pentru cauza nationala,  a transmis in exclusivitate pentru emisiunea “Punctul de intalnire” de la Antena 3 un protest vehement :

„Veniţi elevi de azi, de mâine şi dintotdeauna, veniţi părinţi, veniţi profesori şi minunaţi-vă de insulta adusă Istoriei naţionale! „
Dinu-C-Giurescu
Elevii sunt invitaţi să-şi anunţe părinţii că, printr-o hotărâre plină de „patriotism“ şi curaj, disciplina Istorie s-ar putea ca pe viitor să se numească Educaţie cetăţenească. Şi, uite aşa, ne-am întors victorioşi la epoca fericită când Roller coordona manualul „Istoria R.P.R.“ – manual pentru învăţământul mediu.
„Fericita“ epocă în care tinerii erau îndreptaţi şi îndrumaţi printr-un manual unic, la reinventarea istoriei potrivit cu noile interpretări de sorginte marxistă.
Mai este vreo diferenţă între atunci şi acum? Da, este, atunci era Istoria Republicii Populare Române, astăzi se numeşte Istorie – clasa a XII-a.
Cu îndreptăţire ne întrebăm a cui istorie?
În fapt, Istoria românilor a dispărut ca disciplină formativ în învăţământul liceal. Tinerilor li se oferă o istorie care poate fi a oricui.
Şi este aşa deoarece curricula este una singură pentru toate categoriile de şcoli.
Regresul este şi mai mare pentru că se renunţă definitiv la studiul Istoriei ca disciplină fundamentală, pe cale de consecinţă şi la români şi a lor istorie ca materie de studiu.
Este o hotărâre fenomenală acum când ne apropiem de centenarul Marii Uniri!!!
Dacă la revoluţie Istoria avea 3 ore pe săptămână, azi este o materie secundară, cu o singură oră pe săptămână şi nu mai este materie obligatorie pentru bacalaureat.
Veniţi elevi de azi, de mâine şi dintotdeauna, veniţi părinţi, veniţi profesori, veniţi toţi cei pentru care înseamnă ceva Istoria poporului nostru şi minunaţi-vă de insulta adusă Istoriei naţionale şi eroilor care s-au jertfit de-a lungul veacurilor pentru ca românii să trăiască, să răzbească indiferent de vitregiile trecute sau prezente.
În zilele noastre a-ţi iubi ţara este aproape un delict!
Cu cât uiţi mai repede şi mai ireversibil trecutul care-ţi aparţine, cu atât mai uşor îţi pierzi identitatea.
Cine vrea să devenim ca popor o masă uniformă, cenuşie, fără trecut, deci fără viitor?
Stupida trufie de-a şterge din memoria oamenilor trecutul va duce mai devreme sau mai târziu la dispariţia noastră ca neam.
Asta vrem?
Acad. Dinu C. Giurescu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu