sâmbătă, 6 februarie 2016

Ganduri fara raspuns

Ganduri- intrebari fara raspunsuri:
Cat poti sa zbori cu aripile frante? NU STIU!
Vom avea energia sa schimbam ceva? Ca intelepciune nu avem. Chiar daca va suparati pe mine, pot sa spun ca asa ceva nu avem.
Aici s-au rarit randurile, multi au plecat mai devreme sau mai tarziu, pentru ca si-au dat seama ca nu avem nici o sansa sa schimbam ceva.
Aseara m-am intrebat daca merita. Imi pocneau creierii l-a facut consultatii pe banda rulanta, pacienti veniti cu dosarul subrat iar consultatia este de 15 minute. Alti pacienti veniti pentru spirometrie si pulsoximetrie, abia se mai tineau pe scaun. CAS-MB le-a respins prelungirea oxigenoterapiei la domiciliu, pe motiv ca nu au anumite anexe la dosar, aparute peste noapte pe site-ul acesteia si de care nu stia nimeni. Sa justifici la fiecare 3 luni ca mai are boala respectiva. Si in aceasta atmosfera minunata, paciente pensionat la varste tinere, venite ca le este rau. Noi cand ne pensionam, dragi colegi? Cand ne plesnesc coronarele sau carotidele? Cand picam pe jos? Si noi avem dreptul la o viata decenta si acesti pacienti ai nostri! Nu putem sa-i consultam si sa-i tratam in 15 minute. Nu pe toti. Nu la primul consult!
Merita sa luptam sau sa depunem armele? Inainte era un singur om pe care romanii l-ar fi omorat si pana la urma au si facut-o: Ceausescu! Acum sunt Ceausesti peste tot!
Avem o sansa sa schimbam ceva? Mai aveti energie? catre cine trebuie indreptata aceasta lupta?
Ziceam de salarii. Sfintii! Muncim sa-i tinem pe altii. V-ati uitat in spatele vostru, sa vedeti cati oameni tineti in spinare cu munca voastra? nici unul nu v-au tinut la scoala, nici unul nu fac ceva pentru voi.
Speram ca noul contract-cadru ne va aduce posibilitatea de a avea mai multa independenta in exercitarea profesiei noastre. Dar m-am inselat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu