marți, 8 noiembrie 2016

Primarul Leoreanu: „unii se dau șmecheri și comentează despre statuia „Sf. Andrei”, din fața Gării Roman!”

Primarul Leoreanu: „unii se dau șmecheri și comentează despre statuia „Sf. Andrei”, din fața Gării Roman!”

poza stire sf andrei gara comentarii 2Monumentul „Sf. Apostol Andrei” este o lucrare de sculptură în bronz, cu înălțimea de 3,80 m. Autorul sculpturii este ieșeanul Crengăniş Constantin, absolvent al Academiei de artă „George Enescu” Iaşi, secția sculptură. Acest for public reprezintă dorința comunității romașcane, susținută de Consiliul Local Roman şi Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, în ideea de a îmbogăți zestrea de artă vizuală a municipiului.
Primarul Laurențiu Leoreanu a reacționat vis a vis de comentariile de pe Internet, în legătură cu acest subiect
Au fost mai multe discuții și speculații ale unor oameni care își dau cu părerea pe diferite rețele sociale, online, unde se dau șmecheri având și destulă prostie în cap!
Vreau să vă spun că această statuie se face în parteneriat; statuia este realizată pe cheltuiala Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, soclul și toată amenajarea este susținută de MARSAT, domnul director Vasile Balcan, iar noi, am pus la dispoziție terenul și bordurile.
Este un parteneriat corect în care Primăria Roman nu a investit sume de bani. Este un obiectiv care va da o atmosferă plăcută acolo, în zona gării!
Unii spuneau că s-a îngustat strada, etc.. Băteau câmpii!
Practic, daca știți, pe zona aceea zebrată, stăteau tot felul de mașini iar prin această lucrare, se va face și o ordine în circulație. Insula de la semafor era praf, avea un aspect total neplăcut.
Mulți întrebau cine este Sf. Andrei și de ce la gară!
Am spus că a comenta și a-ți da cu părerea atunci când incultura își găsește în tine o gazdă superbă, este un lucru și mai nefast!
Spun, pentru cei care nu știu, că Sf. Andrei a fost cel dintâi chemat! Este fratele lui Simon, cunoscutul Sf. Petru.
Sf. Andrei este cel care creștina România și pe români, un simbol al românismului, de aceea ziua Sf. Andrei este înaintea Zilei Naționale a României. poza stire sf andrei gara comentarii 1
Am lămurit și lucrul acesta pentru că au fost anumite comentarii care au produs ilaritate și zâmbete care nasc o anumită stare de milă față de cei care fac comentariile.
Am considerat că este un lucru care va rămâne acolo, în veac, un lucru frumos legat de creștinism și românism”, a declarat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.
Conform declarației protopopului de Roman, preot Dragoș Munteanu, se dorește ca sfințirea ansamblului arhitectonic să se facă cu prilejul sărbătoririi Sf. Andrei, la finalul lunii noiembrie.
Sperăm să facem sfințirea la final de noiembrie, în ziua Sfântului Apostol Andrei. Să ne ajute Dumnezeu să finalizăm cu bine ceea ce dorim să facem pentru romașcani și pentru toți cei care tranzitează municipiul Roman”, a declarat preotul Dragoș Munteanu, protopop de Roman.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu