duminică, 17 iulie 2016

Nuditate decenta

Nuditate decenta



Uneori adevarul gol-golut doare. Doare cand este spus direct si reflecta lucruri aparent jenante. Doare cand este spus direct si rasuceste un cutit lung, taios si aspru intr-o rana deja infectata. Doare!
Si totusi multi prefera durerea de a le fi spus adevarul gol-golut direct in fata. Pentru ca prefera certitudinea unui adevar dureros decat incertitudinile lucrurilor ascunse cu teama. Prefera adevarul, oricat de dureros sau de incomod ar fi, pentru ca vor sa stie cum stau lucrurile si sa poata sa isi planifice si sa isi duca la capat toate actiunile viitoare.
Pe de alta parte unii prefera sa nu li se spuna adevarul gol-golut in fata. Mai ales in spatiul public. Nu de alta, dar exprimarea adevarului despre ei le-ar pata imaginea pura si le-ar stirbi autoritatea de netagaduit.Si acest aspect ii doare. Sunt sefi si nu pot accepta ca ar putea gresi in fata subordonatilor. Mai ales atunci cand nu sunt deprinsi sa isi controleze comportamentul. Sunt sefi si nu accepta criticile, pentru ca se considera Dumnezei perfecti si atotputernici. Si nu sunt dispusi sa isi accepte greselile sau sa accepte ca cineva, oricine ar fi, poate fi mai bun decat ei in anumite privinte, mai ales cand este vorba de un angajat din subordinea lor. Sunt dispusi sa hartuiasca si sa impuna decizii cu toata forta de care sunt in stare. Si asta fara sa fie ei insisi nevoiti sa suporte durerea adevarului gol-golut.
Uneori adevarul gol-golut doare. Doare cumplit! Dar purifica...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu