marți, 18 august 2015

Drona presedintelui Klaus Iohannis, despre majorarea salariilor: Guvernul Ponta a atras Romania intr-o spirala a populismului



Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marti, ca Guvernul Ponta a atras Romania in spirala populismului, creand iluzia unor cresteri salariale majore, care insa nu pot fi aplicate simultan, oricat de legitime ar fi revendicarile diverselor categorii de bugetari.


"Guvernul Ponta a atras Romania intr-o spirala a populismului. Totul a plecat de la proiectul legii salarizarii bugetarilor, care a dat milioanelor de romani care lucreaza la stat iluzia unor cresteri salariale majore, intr-un timp scurt. Victor Ponta e un premier lipsit de credibilitate, care isi doreste cu orice pret sa ramana la putere. Incearca sa cumpere bunavointa oamenilor si a declansat un val de revendicari sociale, care a inceput cu medicii si se pare ca va continua cu profesorii si cu politistii", a declarat Gorghiu.

Citeste si  Vesnicul premier PNL in asteptare, Catalin Predoiu, isi arata adevarata gandire liberala. "Maririle de salarii deschid cutia Pandorei" 


Gorghiu mai spune ca, in ceea ce priveste situatia medicilor, guvernul a ignorat pana in ultima clipa protestele angajatilor din sistemul sanitar care s-au solidarizat. "Este de neinteles, insa, de ce un Guvern care isi lauda neincetat performantele economice a ignorat situatia medicilor pana cand lucrurile au ajuns intr-un punct critic", afirma liderul liberal.


Copresedintele PNL mai spune ca lucrurile nu se vor opri aici, iar invitatia PNL la dialog pe tema Codului Fiscal si a legii salarizarii bugetarilor este cu atat mai actuala, intrucat majorarile de salarii nu pot fi aplicate simultan fara a compromite stabilitatea economica.

Citeste si  Iohannis, nervos ca nu-i mai creste salariul: "Nu pot sa accept ca un Guvern adopta o 


"Chiar daca revendicarile diverselor categorii de bugetari sunt absolut legitime, este clar ca ele nu pot fi indeplinite simultan, fara a compromite stabilitatea financiar-bugetara a tarii. PNL considera ca guvernul actual nu poate gestiona valul de nemultumiri sociale. Chemarea noastra la dialog adresata celorlalte forte politice, in special pe tema codului fiscal si a legii salarizarii, este acum mai actuala si mai necesara decat oricand", mai sustine Gorghiu.


Gorghiu mai afirma ca "Victor Ponta nu vrea sa astepte rezultatul consultarilor pe care PNL le-a cerut pe tema salarizarii, pentru ca nu mai e presedinte de partid".

Citeste si  "Premierul meu" cerut de Klaus Iohannis, cercetat intr-un dosar disjuns din Gala Bute


"Ponta vrea sa secatuiasca bugetul Romaniei pentru ca niciun partid, nici macar PSD sa nu mai poata guverna in liniste sociala. E razbunarea lui fata de infrangerea din PSD si fata de infrangerea din alegerile de anul trecut. Repet: profesorii, medicii si alte categorii profesionale au motive intemeiate sa ceara cresteri salariale, dar acest lucru trebuie facut coerent si cu responsabilitate. Trebuie sa stabilim ritmul si etapizarea cresterilor salariale din sectorul bugetar", precizeaza copresedintele PNL.


Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, la finalul discutiilor privind sectorul sanitar, ca va fi adoptata o ordonanta de urgenta pentru sedinta Guvernului de saptamana viitoare privind majorarea de 25 la suta a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie.


 


Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu