miercuri, 13 aprilie 2016

Mai bine liberal decât golan? Marian Munteanu, alesul PNL

Autor: Marius Gîrlașiu 13 Apr 2016 - 08:28
Mai bine liberal decât golan? Marian Munteanu, alesul PNL VIRGIL PAVEL/ROMPRES / Foto
În criză de timp şi de idei, liberalii l-au ales pe fostul lider al studenţilor din timpul manifestaţiilor anticomuniste din Piaţa Universităţii, Marian Munteanu, să candideze din partea PNL la Primăria Capitalei. Calculele pentru alegerile din iunie au fost date peste cap după ce fostul liberal Călin Popescu Tăriceanu a dat semne că se gândeşte să candideze. Traian Băsescu aşteaptă şi el să intre în cursă.
Reuniţi ieri într-o şedinţă de urgenţă, liberalii l-au ales pe fostul lider al Ligii Studenţilor din perioada 1989-1991, Marian Munteanu, să candideze din partea PNL pentru postul de primar general al Capitalei, propunerea urmând să fie validată de Biroul Politic. Munteanu a semnat adeziunea la PNL chiar în timpul şedinţei Comisiei de unificare a partidului. Rămaşi fără variante după refuzul categoric al lui Cătălin Predoiu, liderul organizaţiei PNL Bucureşti, liberalii l-au ales pe fostul lider anti-comunist să intre în bătălia cu senatoarea Gabriela Firea (PSD) şi Nicuşor Dan (USB) la alegerile din iunie. De altfel, chiar Predoiu a fost cel care le-a propus liberalilor varianta susţinerii lui Marian Munteanu. “Domnul Cătălin Predoiu a făcut această propunere, în această şedinţă şi a fost votată, mai puţin o abţinere. Ne-am gândit foarte bine şi ţinând cont de ceea ce spun colegii care sunt în teren, opţiunea bucureştenilor este de a se îndrepta spre un caniddat care să vină din zona societăţii civile”, a declarat liderul PNL Vasile Blaga. “Mie mi se pare că am făcut propunerea perfectă. În urma discuţiilor cu toţi colegii am ajuns la concluzia să propunem un simbol politic, nu un om politic, reprezentant al societăţii civile, un om care este un simbol al anilor `90, un reprezentant al studenţilor de la acea vreme şi un simbol al mişcării anticomuniste”, a explicat Alina Gorghiu. ”Cu Marian Munteanu candidat, PNL arată clar că face ceea ce societatea civilă aşteaptă de la PNL să facă”, a reacţionat şi europarlamentarul Cristian Buşoi, primul candidat lansat de liberali în competiţie.

Tăriceanu se mai gândeşte
Nu doar lansarea lui Marian Munteanu în cursa pentru Bucureşti schimbă calculele în bătălia electorală. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a dat de înţeles că se gândeşte serios să candideze şi el la Capitală. “Nu vă ascund că sunt mulţi colegi de-ai mei din ALDE care consideră că o candidatură a mea la Primăria Capitalei ar fi un plus pentru partid şi eu analizez foarte serios aceste lucruri, dar mai ales din perspectiva obiectivului strategic pe care îl avem şi care este intrarea în Parlament”, a explicat liderul ALDE, care ar fi decis să candideze potrivit surselor Jurnalului Naţional. Tot ieri, social-democraţii şi-au reafirmat susţinerea pentru Gabriela Firea, după zvonurile potrivit cărora PSD ar pregăti în secret retragerea senatoarei pentru a-l susţine pe C.P. Tăriceanu într-o alianţă cu ALDE. ”Gabriela Firea este candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, iar susţinerea sa nu a fost niciun moment pusă în discuţie în interiorul partidului. Toţi membrii PSD o susţin 100% pe Gabriela Firea în competiţia electorală pentru Capitală”, au precizat pesediştii, însă n-ar fi exclus ca PSD să facă rocada cu Tăriceanu.


Băsescu, în ultima clipă?
Bătălia din iunie ar putea deveni explozivă, dacă fostul preşedinte Traian Băsescu ar intra şi el în cursa pentru Primăria Generală. Deocamdată, formaţiunea lui Băsescu nu şi-a desemnat candidatul pentru Primăria mare a Capitalei, însă termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 26 aprilie, timp suficient ca Băsescu să dea ultima lovitură politică. “Niciodată nu am exclus, dar nici nu am afirmat că o voi face. Voi anunţa decizia la momentul potrivit”, spunea liderul PMP la începutul anului.

Theodor Paleologu, deputat PNL
“Nu îl voi susţine pe Marian Munteanu în calitate de candidat PNL la Primăria Capitalei. Este o piramidală imbecilitate, semn că partidul se află într-o totală derivă morală, politică, ideologică”

Gluma zilei: “PNL preferă Opoziţia. Opoziţia şi procentele mici”
Marian Munteanu a fost liderul manifestaţiilor anticomuniste din Piaţa Universităţii care au început în primăvara anului 1990 şi s-au încehiat cu reprimarea lor brutală prin intervenţia minerilor în iunie 1990. Pe 13 iunie, Marian Munteanu a fost arestat, eliberat, iar pe 14 iunie a fost bătut cu bestialitate de un grup de mineri, unul dintre ei intenţionând chiar să-l decapiteze. În mediul online au apărut deja primele glume după alegerea liberalilor. “PNL preferă Opoziţia. Opoziţia şi procentele mici”, este gluma care ieri a făcut furori pe reţelele de socializare.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu