luni, 28 martie 2016

Stimați parlamentari de Neamț, vă rugăm să interveniți pentru mașina SMURD, pe care o avea Spitalul Roman!

Stimați parlamentari de Neamț, vă rugăm să interveniți pentru mașina SMURD, pe care o avea Spitalul Roman!

Mass media locală, ROMANUL FINANCIAR fiind primul ziar care a relatat subiectul, a prezentat faptul că autoutilitara de Clasă C, dotată SMURD, pe care o deținea Detașamentul de Pompieri Roman și Spitalul Municipal de Urgență Roman - SMUR, a fost suspendată ca funcționare. poza stire smurd
Până acum, niciun parlamentar de Neamț, care va veni peste puțin timp să ne ceară voturile, nu a făcut vreun demers pe lângă domnul Arafat, părintele SMURD, să fie repusă în funcțiune, pe lângă Centrul de Primire Urgențe din cadrul SMUR.
Nici un parlamentar de Neamț, de la prezentarea subiectului, nu a dorit să vină la conducerea SMUR să ceară relații, să se implice în rezolvarea problemei, știut fiind faptul că acea mașină SMURD deservea întreaga Zonă Roman, aproximativ 250.000 de locuitori.
Istoria unui lucru bine făcut dar care, „pe motiv” că nu suntem reședință de județ, a devenit „un lucru de care nu mai aveți nevoie, pentru că nu vrem noi!”
În mai, anul de grație 2015, ISU Neamț trimite o comunicare SMUR precum că au această mașină TIM – de terapie intensivă și vor să o operaționalizeze pe zona municipiului Roman.
S-a solicitat să se pună la dispoziție un medic și un asistent iar conducerea spitalului romașcan s-a conformat, cu precizarea ISU Neamț că toate avizele sunt în regulă.
Urma ca ISU Neamț și DSP Neamț să obțină și alte avize necesare dar…în februarie 2015, conducerea SMUR Roman să primească o adresă că este necesar un aviz de la Ministerul Sănătății.
Conducerea spitalului a încercat să facă toate demersurile ca Centrul de Primire Urgențe să devină CPU – SMURD și să unifice structura existentă.poza stire tim
În februarie 2015, s-a primit o adresă de la domnul Raed Arafat în care se comunică faptul că mașina nu trebuie să funcționeze la Roman ci numai la județ și că nu există noțiunea de CPU – SMURD.
S-a încercat transformarea CPU în Unitate de Primire Urgențe, așa cum este la Piatra Neamț pentru aprobarea structurii UPU – SMURD. S-a făcut alt memoriu și s-a trimis la București iar domnul Raed Arafat, președintele Comisiei Interministeriale, a comunicat printr-o adresă, pe 8 martie, că Unitățile de Primire Urgențe nu pot funcționa decât în reședințe de județ sau la spitalele de urgență din București.
Solicitarea a fost respinsă iar mașina, dotată cu ultima tehnică medicală de Clasă C, specializată SMURD, a fost trasă pe dreapta, în curtea Detașamentului de Pompieri Roman.
„Soluția ar fi ca în cadrul Unității de Primiri Urgențe de la Piatra Neamț să se înființeze o a doua linie de gardă în care medicii de la noi să facă gărzile, pe această mașină.
Mașina ar reveni din nou la Roman, funcțională, plata medicilor urmând să se facă de Spitalul Județean Neamț. Așteptăm deciziile conducerii Spitalului Județean”, a declarat medicul Maria Andrici, managerul SMUR.
Care este secretul utilitarei SMURD, suspendată în funcționare, de la Roman?
„Șeful ISU Neamț, domnul Nițică, ne-a spus care este problema! La nivel național, multe județe nu aceste mașini iar Neamțul avea două mașini! Chiar și Iașul, nu avea două mașini TIM! De aici a plecat toată problema!
Noi am motivat că avem cazurile de pe E85, că avem și heliportul pentru elicoptere, avem medicii de urgență, am dat și statistica de la poliție cu accidentele rutiere din 2015!
Am trimis acum alt memoriu, domnului ministru al Sănătății și așteptăm alt răspuns! Am cerut audiență la ministru și ni s-a spus că domnul ministru este foarte ocupat! Domnul Nițică este bine intenționat și dorește să ne ajute”, a mai spus medicul Maria Andrici.
În loc de final, câteva întrebări!
Încheiem această prezentare a cazului dar nu înainte să formulăm niște întrebări, nu știu, pentru noi, pentru ei, pentru dumnealor, pentru cine vrea să audă!
De ce acest caz a fost prezentat opiniei publice din Roman și Neamț doar în urma dezvăluirilor pe surse, ale ROMANULUI FINANCIAR, preluate apoi de toate publicațiile, când era normal să fie făcută o conferință de presă, încă din februarie de când se știa de înștiințarea oficială?
De ce nu a solicitat sprijin, conducerea spitalului, administrativ și politic, de la cei care vor veni peste puțin timp, în campania electorală, să ne spună ce frumoși și deștepți sunt?
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu