luni, 29 iunie 2015

Cei doi directori de la UMF Bucuresti retinuti pentru luare de mita au fost trimisi in judecata

Directorul administrativ al Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Bucuresti Dan Pahoni si directorul tehnic Corina Angheluta, cercetati pentru luare de mita pentru atribuirea unor contracte de achizitie publica, au fost trimisi in judecata, alaturi de administratorii a doua firme, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat de luni al Parchetului instantei supreme, procurorii au finalizat cercetarile si au decis trimiterea in judecata a lui Dan Pahoni, pentru luare de mita, abuz in serviciu si conflict de interese, si Corina Angheluta, pentru luare de mita si abuz in serviciu. De asemenea, au fost trimisi in judecata, pentru dare de mita, Elena Barbulete si Cristian Dumitroiu, administratori ai unor societati comerciale.

Procurorii noteaza, in rechizitoriu, ca Dan Pahoni, in calitate de director general administrativ si Corina Antoaneta Angheluta, in calitate de director tehnic in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" (UMF) din Bucuresti, au atribuit contracte de achizitie publica catre societati comerciale detinute sau controlate de oameni de afaceri aflati in cercul lor relational.

Conform anchetatorilor, pentru atribuirea contractelor de achizitie publica, Pahoni si Angheluta au cerut si primit de la administratorii firmelor beneficiare diferite sume de bani. De asemenea, cei doi au dispus divizarea achizitiilor publice in mai multe contracte distincte care sa se incadreze in limitele valorice impuse de OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de servicii, astfel incat sa poata fi aplicata fie procedura de achizitie directa, fie cea simplificata a cererii de oferta, iar contractele sa fie directionate catre firmele agreate.

"Pentru acelasi tip de activitate, respectiv reabilitarea unor imobile aflate in patrimoniul UMF si aproximativ in aceeasi perioada de timp, decembrie 2014 - martie 2015, au fost incheiate mai multe contracte cu societatile detinute sau controlate de Elena Barbulete si Cristian Dumitroiu, oameni de afaceri aflati in cercul lor relational. Astfel, Elena Barbulete si Cristian Dumitroiu, in calitate de reprezentanti a doua societati comerciale care au derulat cu UMF contracte de prestari servicii, au oferit celor doi inculpati importante sume de bani, in schimbul atribuirii de contracte in regim preferential", mai scriu procurorii in rechizitoriu.

De asemenea, Dan Pahoni a semnat, in noiembrie 2013, atat un act aditional prin care se prelungea un contract avand ca obiect inchirierea unui spatiu apartinand al UMF "Carol Davila" catre o societate comerciala administrata de fiica sa, cat si unul avand obiect similar, incheiat in favoarea unei societati al carei administrator de fapt era el insusi.

Dosarul a fost trimis spre solutionare la Tribunalul Bucuresti.

Directorul administrativ al Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Bucuresti Dan Pahoni si directorul tehnic Corina Antoaneta Angheluta au fost retinuti de procurorii Parchetului instantei supreme in 24 martie, fiind acuzati de luare de mita si abuz in serviciu, iar ulterior ei au fost plasati in arest la domiciliu.

Surse judiciare declarau ca Dan Pahoni solicita pana la 40 la suta din valoarea unor contracte incheiate de UMF Bucuresti cu societati comerciale.

Inca din anul 2009, Dan Pahoni ar fi incasat comisioane pentru contracte de reparatii, curatenie si deratizare, a caror valoare totala se ridica la cateva sute de mii de euro. Pahoni este suspectat si ca ar fi controlat, prin interpusi, noua societati care ar fi incheiat contracte cu Universitatea de Medicina si Farmacie Bucuresti, potrivit surselor citate.

Sursele citate au mai precizat ca Dan Pahoni ar fi cumparat, cu banii primiti pentru atribuirea ilegala a unor contracte, locuinte si autoturisme, iar o parte din sumele cerute ar fi ajuns la complicii acestuia.

In acest caz, procurorii dispusesera fata de Elena Barbulete si Cristian Dumitroiu, administratori ai unor societati comerciale, masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu